BLOM Opleidingen bereikt mijlpaal van 10.000 orders in EduMS

19 september 2023

Opleider BLOM Opleidingen heeft een mooie prestatie neergezet: 10.000 orders bemachtigen in ons ordersysteem EduMS. Als het aan de organisatie ligt, komt er nog veel meer moois aan. We spraken accountmanager Maarten Dullaert van BLOM over het bereiken van deze mooie mijlpaal.

Patrick Honing

Maarten Dullaert van Blom Opleidingen

We mogen soms best wel even stilstaan bij prestaties. Dat geldt ook voor BLOM Opleidingen, een opleider voor intern transport in Nederland waarmee Opleiding.nl samenwerkt. Onlangs bereikte BLOM de mooie mijlpaal van 10.000 orders in ons ordersysteem EduMS. Als het aan Maarten Dullaert (accountmanager bij BLOM) ligt, is dit de basis van nog veel meer succes. Wij gingen met hem in gesprek over de 10.000 orders en wat ons ordersysteem EduMS voor de organisatie betekent.

Vooruit kijken

Volgens Maarten, wonend in de Achterhoek met zijn gezin, reageert men in het oosten van het land vrij nuchter op dingen. Dat geldt ook op de vraag of de mijlpaal van 10.000 orders in ordersysteem EduMS op gepaste wijze gevierd gaat worden. “Achterom kijken is leuk, maar we kijken liever vooruit. Niet voor niets zijn twee van onze slogans ‘Beter worden dan je gisteren al was’ en ‘Daar gaat het om bij BLOM’.” En vooruit kijken doen ze bij BLOM, want ze hebben het streven om in 2028 verreweg de belangrijkste opleider voor intern transport in Nederland te zijn. “Concreet betekent dit dat we tegen die tijd 60.000 cursisten per jaar hebben. Onze missie is daarbij om het aantal bedrijfsongevallen met heftrucks en reachtrucks fors te verminderen en het aantal dodelijke bedrijfsongevallen in de logistieke sector tot nul terug te brengen.”  

Kennismaking met Opleiding.nl en EduMS

BLOM Opleidingen is al vanaf de start bij Opleiding.nl en EduMS betrokken. Maarten: “We zijn een van de ‘launchingspartners’ geweest en misschien ook wel de eerste opleider zonder NCOI-label (waarvan Opleiding.nl onderdeel is) of connectie. Dat EduMS een belangrijke rol speelt voor BLOM Opleidingen, is duidelijk. Maarten vertelt over zijn rol bij BLOM en de betrokkenheid bij EduMS: “Vanuit mijn rol als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de wederverkopers (leermarketplaces, LMS-partijen en andere opleiders) en daarmee ook voor EduMS het aanspreekpunt binnen BLOM Opleidingen.” Oké, heel erg gaaf dat BLOM de 10.000 orders heeft bereikt in ons ordersysteem, maar welke rol speelt EduMS eigenlijk voor een opleider als BLOM?  

Het belang van EduMS

Natuurlijk willen we graag van Maarten horen wat EduMS toevoegt voor BLOM. “BLOM Opleidingen wil daar zijn waar haar relaties de opleidingen inboeken. Op het moment dat de Randstad Groep van opleidingsplatform ging wisselen (van Class naar Opleiding.nl), was dat voor ons geen probleem. Ons aanbod was beschikbaar en direct boekbaar. Een ander voordeel is dat wij door EduMS onze processen nog meer hebben weten te automatiseren. EduMS en onze cursusplanner Chainwise staan met elkaar in verbinding. Wanneer iemand in EduMS een boeking doet, volgt een automatische inschrijving in Chainwise. Niemand hoeft een boeking over te typen. Na afloop van een cursus kunnen we inmiddels het resultaat geautomatiseerd terugduwen naar EduMS. Ik noem dat een ‘closed loop’.” 

Duidelijke boodschap

Als we Maarten tot slot vragen wat hij organisaties op zakelijk vlak mee zou willen geven over EduMS, is hij kort en bondig. “Een leerwinkel als EduMS met alleen voor jouw medewerkers relevante opleidingen, bespaart je als bedrijf heel veel kostbare tijd.” En welke ontwikkelingen ziet Maarten binnen de brokerplatformen? “Ik denk dat er een nog verdere consolidatie gaat plaatsvinden dan we nu al zien. Het is een volumespel, en daarom denk ik dat de opleiders zonder volume en met weinig startdata uiteindelijk gaan verdwijnen.” 

Zal Maarten stiekem toch een beetje trots zijn op de prestatie van BLOM Opleidingen en de 10.000 orders in EduMS? “Uiteindelijk is het maar een getal! Belangrijker is dat we 10.000 cursisten geleerd hebben om veilig te werken. Daarmee maken we de Nederlandse magazijnen een stukje veiliger.” 

Opleiding.nl en EduMS

Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig naar de mogelijkheden die Opleiding.nl en ons ordersysteem EduMS jouw organisatie kunnen bieden? Dat komt mooi uit, want we vertellen je namelijk met alle plezier wat we kunnen betekenen voor je bedrijf. Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Onze professionals laten je zien welke meerwaarde EduMS heeft en hoe Opleiding.nl te werk gaat. We komen graag met je in contact!

Maak een afspraak